اخبار و مقالات

توزیع 100هزار تن کالای اساسی در ماه رمضان/به واردات پیاز نیاز نیست
تاریخ انتشار : 1396/3/9 ساعت 16:26:29


وزارت کشاورزی:
توزیع 100هزار تن کالای اساسی در ماه رمضان/به واردات پیاز نیاز نیست
۸ (سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶)
اخبار مرتبط
» دستور ترامپ برای سانسور اطلاع رسانی کارکنان وزارت کشاورزی و سازمان محیط زیست آمریکا
» سیاست وزارت کشاورزی سوق دادن تولیدات خام به سمت فرآوری است

وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به ادعای برخی خبرگزاری ها درباره کاهش ذخایر راهبرد کالاهای اساسی، این ادعا را رد کرد و موجودی کنونی را کافی دانست.

 تارنمای وزارت جهاد کشاورزی (دوشنبه) نوشت: افزایش ذخایر راهبردی کالاهای اساسی از دستاوردهای شاخص دولت یازدهم به شمار می رود و برخلاف خبر منتشر شده در خبرگزاری تسنیم به نقل از یکی از نمایندگان مجلس درباره کاهش ذخایر راهبردی کالاهای اساسی، اکنون ذخایر کالاهای اساسی شامل برنج، شکر، روغن و گندم کافی و پاسخوی نیاز کشور است.
بر پایه این گزارش، فقط برای تنظیم بازار کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان امسال 100 هزارتن انواع کالای اساسی مورد نیاز مردم از محل ذخایر راهبردی شامل 30 هزار تن شکر برای مصرف مردم با قیمت هر کیلوگرم 28 هزار و 500 ریال و 20هزار تن شکر برای مصرف صنف و صنعت با قیمت هر کیلوگرم 25 هزار و 200 ریال، 30 هزارتن برنج با قیمت هر کیلوگرم 27 هزار ریال، 20 هزار تن گوشت مرغ با قیمت هر کیلوگرم 57 هزار ریال و انواع روغن با تخفیف پنج درصدی در شبکه های توزیع و فروشگاه های زنجیره ای عرضه می شود.
این گزارش همچنین با رد ادعای کاهش عرضه و انحصار در مرغ اجداد افزود: انحصارزدایی و تنوع بخشی درباره دسترسی کشاورزان و تولیدکنندگان به انواع نهاده ها و نژادهای برتر و پرپتانسیل در زیربخش های مختلف کشاورزی از نژآدهای پربازده مرغ از اقدام های ویژه وزارت جهاد کشاوزی در دولت یازدهم بوده و دامنه انتخاب مرغداران از استفاده از یک نژاد انحصاری به پنج نژاد برتر افزایش یافته است.
در این دوره میزان واردات مرغ اجداد همواره 10 درصد بیش از نیاز تولیدکنندگان بوده و روند تولید متناسب با نیاز کشور، برنامه ریزی، مدیریت و ساماندهی شده است.
این گزارش در ادامه هرگونه واردات پیاز را ممنوع اعلام کرد و افزود: ایران با تولید سالیانه 2 میلیون و 300 هزار تن پیاز از تولیدکنندگان عمده این محصول در جهان به حساب می آید.
بر پایه این گزارش، در سه سال گذشته بیش از 900 هزار تن پیاز صادر شد که 260 میلیون دلار ارزآوری داشت؛ بنابراین کشوری که بیش از نیاز داخلی تولید دارد و مازاد محصول خود را صادر می کند، به واردات نیازی ندارد.